Sen jälkeen, kun perussuomalaiset potkittiin ulos hallituksesta, Suomen hallituksen linja on selvästi muuttunut yhä julmempaan suuntaan. Kiinteistöverojen alarajaa nostettiin, ruoka-apujärjestöjen tuet lakkautettiin täysin ja työttömille asetetaan todistusvelvoite omasta aktiivisuudesta työnhaun suhteen ja uhka työmarkkinatuen leikkauksesta. Hallitus on sokea, koska se…
Osaajapula ei ole työntekijäpula
Talouselämä kirjoitti 16.1.2015 otsikolla “Työntekijäpula iski kasvuyrityksiin”. Jutussa muun muassa Kioskedin toimitusjohtaja avautui syyttäen tilanteesta työnhakijoita sanoen: “Miksi työ ei kelpaa?”. Aina kun puhutaan työntekijäpulasta joku alkaa syyttää työttömiä. Kuitenkin tämäkin artikkeli paljasti tarkkaan luettuna, että kyse ei ollut työntekijäpulasta,…
Nyt tarvitaan nationalismia
Suomalaista korkea-asteen koulutusta mainostetaan ulkomaalaisille tyyliin ”Kieli ei ole ongelma”. Suomessa opiskeleekin toistakymmentä tuhatta ulkomaalaista AMK- tai yliopisto-opiskelijaa, lähes kaikki englanninkielisissä koulutusohjelmissa. Ilmainen koulutus on toki anteliasta kehitysapua, mutta eikö Suomi voisi saada siitä koituvan mainosarvon silloinkin, jos tällainen koulutus…
Kansalaispalkka – jospa sittenkin?
Aikaisemmin suhtauduin hyvin epäilevästi ajatukseen niin sanotusta kansalaispalkasta eli perustulosta. Nyt luettuani asiasta enemmän, ajattelen, että kyllä yhteiskunnan tarvitsee osoittaa luottamusta ihmisiä kohtaan. Kun valtion kaikille maksama perustulo asetetaan 420-450 euron kuukausimaksuksi, eipä liene ihmistä, joka ei lähtisi töihin saadakseen…
Pelko työvoimapulasta johtaa vääriin reaktioihin
Helsingin Sanomissa 30.3.2008 kerrottiin Lahden sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajan käyneen seurueineen tutkimassa Kiinassa, löytyisikö sieltä koulutettuja sairaanhoitajia Suomeen töihin. Lahden työttömyysprosentti on lähes 12 eli Suomen keskiarvoa suurempi. Alle 26-vuotiaita työttömiä on Lahdessa lähes 600. Työvoimapulan pelätään tulevan kuitenkin jo…