Mika Kivimaa

Perussuomalaiset eivät leikkaisi köyhimmiltä

Kaikki puolueet ovat sitä mieltä, että Suomen valtion velkaantuminen täytyy saada pysäytettyä ja se vaatii valtion budjetin supistamista. Kuitenkin harvalla äänestäjällä on selkeää käsitystä siitä, miten kukin puolue kohdistaisi leikkaukset. Tämä pitäisi jokaisen puolueen kertoa nyt rehellisesti, jottei äänestäjiä petkuteta (taas) lupaamalla yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista sekä vaikenemalla kiusallisista leikkauskohteista.

Perussuomalaiset leikkaisivat ensimmäiseksi kehitysavusta ja elintasosiirtolaisuuden menoista. Budjettituki kehitysmaille ennemminkin estää niiden kestävää kehitystä kuin auttaa sitä mennessään korruption rattaisiin. Budjettituki Kreikalle ja muille Euroopan maille ei sen paremmin auta niitä maita synnyttämään kestävää uutta talouskasvua. Nämä lainana annetut budjettituet olisivat perussuomalaisten tärkeä säästökohde.

Toinen keskeinen leikkauskohde on Suomen EU-jäsenmaksut. Ne pitäisi ehdottamasti neuvotella uusiksi ja uhata EU:sta eroamisella, jos neuvottelut eivät suju odotetusti. Noin miljardin jäsenmaksutappio on järkyttävän turhaan maksettua rahaa. Noin kahden vuoden tappiorahoilla rakentaisi esimerkiksi kaksiraiteisen junaradan Rovaniemeltä Kirkkoniemeen, Norjaan. Se toisi sentään töitä Suomeen.

Kolmanneksi kaikkien sosiaalitukien maksaminen ulkomaille pitäisi lopettaa. Tasapuolisesti sekä Suomen että muiden maan kansalaisten osalta. Sosiaaliturvassa pitää säilyttää asumisperusteisuus jokaisen yksilön osalta, sanoi EU mitä hyvänsä. Ulkomaanopintoihin kuuluva opintotuki voidaan korvata erillisellä stipendijärjestelmällä, jotta muutos ei vähennä suomalaisten lähtemistä opiskelemaan ulkomaille.

Esitetyt leikkaukset tosin kuluisivat vuosibudjetin tasapainottamiseen. Niistä kertyisi noin kaksi miljardia vuodessa. Sen jälkeen jäisi vielä noin kahdeksan miljardin alijäämä. Siihenkin perussuomalaisilla on vielä monia keinoja saada satoja miljoonia kokoon ilman, että leikataan työttömyyskorvauksia, eläkkeitä tai muita köyhimpien kansanosien etuuksia. Niistä voitte lukea PS:n vaihtoehtobudjetista.

Kuitenkin vähintään viisi miljardia pitää tasapainottaa valtion tulojen lisäämisellä leikkausten sijaan. Niitä saadaan esimerkiksi elvyttämällä yritystoimintaa vähentämällä turhaa byrokratiaa ja nostamalla alv-verovelvollisuuden alarajaa. Valtion yhtiöiden myyminen ulkomaille pitää lopettaa. Yritysten saamia yritystukia voidaan sen sijaan leikata hieman, kunhan ei leikata tukea viennin aloittamiseen. Turhan byrokratian karsiminen helpottaisi yrittäjyyttä monella alalla. Etenkin verottajan joustavampi palvelu ja investointeja tukeva verolainsäädäntö lisäisi yrittäjyyttä. Energiahintaa nostavia tuotantoveroja pitää myös poistaa, vaikka se ensin vähentääkin verotuloja. Täysi kieltäytyminen tietojen luovuttamisesta USA:n NSA:lle toisi Suomeen lisää investointeja. Matkailualaa taas edistäisi kieliopetuksen uudistaminen. Palkansaajan elinkustannuksia tulee pienentää, jotta hän voi tyytyä palkankorotuksettomiin vuosiin!

Mutta, mistä leikkaa vaalien jälkeen se edustaja, jota sinä äänestät?

Mika Kivimaa (ps)
Toholampi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.