Mika Kivimaa

Olisi voitu varautua paremmin!

Suomalainen maataloustuotanto on ennenkokemattomassa kustannuskriisissä. Tiloja lopetetaan kiihtyvällä tahdilla. Turvevarastot ovat ennätysalhaiset ja turpeennostokoneita on jo romutettu. Kiinteistöverot nousevat ja sähkön, polttoaineiden ja etenkin lannoitteiden hinnat ovat pilvissä. Pääministerin mukaan Suomessa on ”ikään kuin sotatalous”. Miten tähän on tultu?

Sota-aikana Suomen kansan elossa- ja toimintakykyisenä pysyminen on pelkästään oman maan elintarviketuotannon ja energiatuotannon varassa. Monta vuosikymmentä on Perussuomalaiset kansanedustajat ”huutaneet” eduskunnassa itsenäisten ja isänmaallisten ratkaisujen puolesta. Niin Keskusta-, Kokoomus- kuin SDP-johtoisetkin hallitukset ovat kuitenkin vain kääntäneet katseen muualle ja sulkeneet korvansa järjen ääniltä. Annika Saarikko tunnusti hallituksen arvojärjestyksen muuttuneen, toisin sanoen tunnusti sen olleen väärä aikaisemmin. Vieläkään se ei kuitenkaan ole oikea, sillä valtionvelka kasvaa edelleen ennätysvauhtia.

Perussuomalaisille maanpuolustuskyky on ykkösasia. Toiseksi tärkeintä on suomalaisten toimeentulo. Nämä yhdessä muodostavat maanpuolustuksellisen kokonaisvoiman. Maanpuolustuskykyyn kuuluvat niin elintarviketuotanto, energiantuotanto, sairaanhoito kuin sotilaallinen kalustokin.

Mitä jäi tekemättä paremman maanpuolustuksellisen kokonaisvoiman vahvistamiseksi?
Nämä: lannoitevalmistuksen säilyttäminen kotimaisessa omistuksessa; sähkön siirtomaksun hintakatto, maatalouden tuotantokiinteistöjen vapauttaminen kiinteistöverosta, biokaasuautoilun edistäminen sähköautojen sijasta; tankkien ja miehistönkuljetusvaunujen ja traktoreiden moottoreille sopivan ja edullisen kotimaisen biopolttoaineen kehittäminen; turvetuotannon lisääminen; huoltovarmuusvarastojen kaksinkertaistaminen; parin LNG-kaasuterminaalien rakentaminen; kaksoiskansalaisuuden lakkauttaminen, venäjänkielen opetuksen lisääminen esimerkiksi vaihtoehtona pakkoruotsille, asevelvollisuuden laajentaminen koskemaan molempia sukupuolia, eroaminen Ottawan miinakieltosopimuksesta, rautatieyhteys Kemijärveltä Jäämerelle, raja-aita itärajalle, tykistön ammustuotannon kasvattaminen, valtion ylijäämäiset vuosibudjetit lopettamalla tuhlaus kulttuurimarxilaisiin hankkeisiin sekä yleinen isänmaallisuuden kasvattaminen.

Että olis sitä voitu varautuakin… Onneksi nyt saatiin NATO-jäsenyyshakemus jätettyä ja Olkiluoto 3 -ydinvoimala käyntiin.

Mika Kivimaa (ps)
Vaasa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.