Mika Kivimaa

Ryssät murskaa kaiken

Minun kielenkäytössäni sana ”ryssä” tarkoittaa venäläistä tai Venäjän vähemmistökansallisuuteen kuuluvaa ihmistä, joka kannattaa sotaa tai taistelee Venäjän armeijassa jonkin muun maan sotilaita vastaan. Kaikki venäläiset eivät ole ryssiä, mutta ryssiä on Venäjällä huolestuttavan paljon.

Ryssät ovat tänä vuonna 2022 rikkoneet kaikkia kansainvälisiä sotaan liittyviä sopimuksia ja ydinturvallisuussäädöksiä. Ryssät ovat pommittaneet ja tykittäneet murskaksi satoja ukrainalaisia kyliä ja kymmeniä suuria kaupunkeja. Suurin murskattu kaupunki on Mariupol, jossa ohjus- ja raketti-iskuissa ja tykityksen alle kuoli yli 113.000 kaupunkilaista. Vain hyvin harvat ehtivät ja pystyivät pakenemaan tästä entisestä yli 500.000 asukkaan satamakaupungista.

Ryssät pöllyttivät ydinsäteilevää maaperää Tšernobylin ydinvoimala-alueella ja katkaisivat voimalalta sähköt, samoin kuin myöhemmin Zaporižžian ydinvoimalalta aiheuttaen näin ydinonnettomuuden vaaran. Ryssät ovat murskanneet myös lukemattomia siltoja, teitä, sairaaloita, viljavarastoja, taloja, teollisuusrakennuksia sekä ukrainalaisia ihmisiä. Raakalaismaiset ryssät ovat raiskanneet naisia ja pikkulapsia sekä kiduttaneet kaikenikäisiä. Useita satoja lapsia on myös kaapattu annettavaksi venäläisiin perheisiin. Hyökkääjät ovat tehneet erilaisia sotarikoksia yli 30.000 kpl syyskuun alkuun mennessä.

Ukrainalaisia sotilaita on kaatunut syyskuun loppuun mennessä vähintään yli 13.000 – venäläisiä sotilaita puolestaan yli 50.000. Satojen tuhansien sotilaiden armeijat taistelevat yhä kiivaasti toisiaan vastaan yli 1100 kilometrin pituisella rintamalla. Vammautuneita on valtavasti.

Kaikki tämä on seurausta venäläisestä välinpitämättömyydestä ja tietoisesti luodusta venäläisesti fasismista, rusšismista. Välinpitämättömyys on mahdollistanut Vladimir Putinin vallassapysymisen ja kehittymisen pakkomielteiseksi tyranniksi. Siksi on mielestäni väärin, että liikekannallepanoa pakenevia venäläisiä miehiä päästettiin poistumaan naapurimaihin. Venäläisten täytyy ottaa vastuu maastaan ja maansa väkivallasta. Yhdysvaltalaiset arvostavat eurooppalaisia juuriaan ja menestyvät sen tähden. Ryssät taas eivät hyväksy ukrainalaisia juuriaan ja siksi yrittävät tehdä ”äidinmurhaa” tuhotakseen Ukrainan. Venäjä on kehittynyt ruotsalaisen viikingin Ukrainan Kiovan seudulle perustamasta Rusin valtakunnasta, josta sittemmin muotoutui Novgorodin valtakunta ja myöhemmin valta siirtyi Moskovaan.

Jos venäläiset eivät tätä maata halua pelastaa, lännen on yksinkertaisesti pakko pysäyttää sotilaallisesti sen jatkuvat pahuuden purkaukset. Jos Venäjä (tai mikään muu valtio) käyttää ydinasetta ensi-iskuun missään ulkomailla, se mielestäni oikeuttaa sen valtion sotavoimien tuhoamiseen kaikkialla.

Mika Kivimaa (ps)
Vaasa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.