Mika Kivimaa

Eliitti lähti – kansa jäi

Ei ole mitään vastuullisuutta siinä, että tuetaan Juha Sipilän hullua ajatusta siitä, että hän pärjäisi paremmin joidenkin muiden puolueiden kanssa hallituksessa kuin Perussuomalaisten. Juuri siitä oli kyse 20 perussuomalaisen kansanedustajan jättäessä Perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja perustaessa uuden eduskuntaryhmän. RKP:n ja KD:n tuleminen hallitukseen ei olisi tuhonnut Suomen tulevaisuutta. Ministereiden loikkaamisen voi selittää hallituskiimalla ja sillä, että heillä oli monia lakihankkeita kesken ja he haluavat viedä työnsä päätökseen. Mutta muiden kansanedustajien loikkaamisessa ei ole vähäistäkään järkeä. Miksi tuhota oma poliittinen ura saamatta siitä mitään palkkiota? Miksi ei mieluummin odota kaksi vuotta ja äänestä uudelleen puoluekokouksessa, toivoen, että epämiellyttävä puoluejohtaja on siihen mennessä epäonnistunut työssään ja hänet haluttaisiin vaihtaa? Miksi ei ole varaa antaa kansan nähdä, ettei Sipilän hallitus pärjää ilman Perussuomalaisia? Vaikka Suomi onkin yhä konkurssin partaalla, talous on saatu kääntymään, niin sanottu kilpailukykysopimus sovittua ja humanitäärisestä turvapaikkaperusteista luovuttua. Ennen kuin nämä – ja moni muu hyvä parannus – saatiin aikaan Suomi kesti neljä vuotta Katainen-Stubbin tuhlauspolitiikkaa ja sitä ennen kahdeksan vuotta Vanhasen velanottopolitiikkaa. Siksi loikkarien väittämät isänmaan edun ajattelusta ovat valehtelijan itsepetosta.

Mielestäni pääministeri Sipilä on niin järkevä ihminen, että hän olisi ymmärtänyt muiden hallitusvaihtoehtojen suuremman vaikeuden, kunhan olisi annettu hänen pohtia tilannetta kauemman aikaa. Ja jos ja kun Jussi Halla-aho olisi antanut vähän periksi ministerinvaihtoaikeissaan. Halla-ahon ministernviahtoaikeita ei Sipilä oikeasti tiennytkään, koska keskustelut eivät edenneet sinne asti. Halla-aho olisi voinut luvannut Juha Sipilälle, ettei hänen tarvitse kysellä Teuvo Hakkaraiselta Perussuomalaisten kantaa mihinkään. Vaikka Jussi Halla-aho olisikin 2-3 päivää viikossa Brysselissä, hän olisi kyllä aina puhelimella tavoitettavissa. Kyllä maanantain kahden tunnin neuvottelu Halla-ahon kanssa oli pelkkää teatteria ja loikkaus Soinin ennalta tehty suunnitelma. Ministerit Sipilä ja Orpo halusivat raivata Perussuomalaiset pois edestä, jotta EU:sta tulevat esitykset EU-liittovaltion vahvistamisesta eivät pysähtyisi Suomen vastustukseen. Joten sanotaan nyt suoraan:

Valepersut paljastuivat. Eliitti lähti – kansa jäi. Ne, jotka eivät hyväksyneet demokraattista valintaa, lähtivät lätkimään. Loikkarit tekivät itsestään pellejä. Pettivät äänestäjänsä. Varastivat äänestäjiensä äänet. Niin mieletöntä, että nyt nauraa jo naurismaan aidatkin.

Mitäs Timo Soini onkaan sanonut? ”Perussuomalaisiin voi vaikuttaa vain puolueen sisältä, ei ulkoapäin.” ”Puolue ei ole vankila – Siitä pääsee pois.” Vielä 3.6.2017 Timo Soini kirjoitti, että ”Loikkarit ovat luusereita”, vaikka Turun Sanomien mukaan siihen aikaan varasuunnitelma – eduskuntaryhmän hajottaminen – oli jo suunnitteilla. Soini oli kuitenkin viisas mies, koska ymmärsi luopua Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta oikealla hetkellä. Silloin, kun ei enää voinut pitää sanaansa. Nyt muodostuu uusi sanonta: ”Kepu pettää aina, soinilaiset myös puoluetoverinsa”. Soinilaiset olivat huonoja häviäjiä.

Mutta niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin: ”Lex Soini” on jo voimassa eli puoluelain ennallistaminen siltä osin, että puoluetuet maksataan eduskuntakauden alussa olleen kansanedustajamäärän mukaan kullekin puolueelle eduskuntakauden loppuun asti riippumatta siitä montako kansanedustajaa loikkaa kauden aikana muihin eduskuntaryhmiin.

Nyt Perussuomalainen puolue muodostuu nyt puhtaammin Suomen itsenäisyyttä kannavista ihmisistä. Valepersut, jotka ovat vain maahanmuutto- ja EU-kriittisiä, jäivät pois. Perussuomalaiset nousevat näiden aikuistumiskipujen kautta joukoksi, joka ei ole enää jotain vastaan, vaan toimi aatteensa puolesta. Isänmaallisen ja itsemääräämisoikeudellisen Suomen puolesta, kansallismielisyyden puolesta, kristillisen lähimmäisen rakkauden puolesta, sananvapauden puolesta, turvallisen elämän puolesta, työperäisen toimeentulon puolesta ja tietysti myös kansainvälisen yhteistyön ja rauhan puolesta.

Perussuomalaiset ovat jälleen todellinen kansan puolue. Lienee ainoa sellainen eduskunnassa. Halla-ahon, Huhtasaaren, Hakkaraisen ja Eerolan rehellisyys oli hallituskumppaneille liian suuri uhka. Huhtasaari kutsuu itseään ”äärirehelliseksi”. Perussuomalaiset ovat nyt jälleen täysin vapaita puhumaan oman aatteensa puolesta. Ainakin seuraavaan hallitusvastuuseen asti. Sillä luonnollista on, että ei hallituksessa ollessa saa haukkua hallitusta. Ja hallitustyö on kompromisseja. Taitavilla puolueilla on hyviä kompromisseja huonoja kompromisseja enemmän. Suomen suurimman puolueella huonoja kompromisseja on kaikkein vähiten hallituksessakin. Siksi Perussuomalaisten tulee nousta suurimmaksi puolueeksi vuoden 2019 vaaleissa. Se on mahdollista! Tehdään se yhdessä!

Mika Kivimaa

 

2 thoughts on “Eliitti lähti – kansa jäi

  1. Olavi Koskela

    Joo joo, mutta mites se nyt on kun Sipilä ei muodollisesti hajoittanut hallitustaan. TP:n siis yhä voimassa olevassa hallituksen nimitysasiakirjassa ilmoitetaan, että hallituksen muodostavat Kepu, Kokoomus ja Persut. Halla-ahon porukka on tämän mukaan edelleen hallituksessa, ilman yhtään ministeriä. Toisaalta hallituksessa on uuvatit, joita TP ei ole nimittänyt hallitukseen kuuluviksi, mutta heillä on viisi ministerinpestiä. Eikö valtiosääntöoppineilla todella ole mitään huomautettavaa tällaisesta oudosta tilanteesta?

  2. Mika Kivimaa

    Aivan. Ristiriita on olemassa, mikä saa sen vaikuttamaan laittomalta. Valtiosääntöoppineiden olisi kyllä syytä miettiä vielä asiantilan oikeutusta. Huonoa on myös se, että tällä hetkellä Suomessa ei ole virkaatekevää oikeuskansleria. Vain viransijainen, joka jo pelkästään sijaisuuden tähden ei varmaankaan ole innokas nipottamaan asiasta. Itse en pysty tuomitsemaan sitä varmasti laittomaksi hallitukseksi, koska en tunne lakia siltä osin. Ei olisi tosin ensimmäinen kerta, kun Suomen hallitus toimii laittomasti. Nykyinen hallitus selvästi myös rikkoo perustuslain 60§, jonka mukaan ministereiden tulee olla rehelliseksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.