Mika Kivimaa

PS on yhä köyhän asialla

Monet mediat uutisoivat, että Perussuomalaiset eivät olisi enää köyhän asialla ja SMP:n perintö olisi muka hylätty. Naurettavimpia olivat väitteet, että ”puolue olisi vallattu tai kaapattu ”halla-aholaisten” toimesta. Osasin odottaa valtamedialta raflaavia ja harhaanjohtavia väitteitä Perussuomalaisista siinä tapauksessa, että Jussi Halla-aho valitaan uudeksi puheenjohtajaksi. Perussuomalaisia ei ole vallattu, vaan ne aivan tavalliset puolueen jäsenet, jotka ovat olleet mukana jo useita vuosia päättivät valinnoista. Olen mielestäni melko tyypillinen Perussuomalaisten jäsen, vaikken äänestänytkään Halla-ahoa.

Laittoman maahanmuuton vastustaminen – joka on Halla-ahon keskeinen teema – nimenomaan on olemista köyhän asialla. Juuri köyhä palkansaaja, yrittäjä, eläkeläinen ja opiskelija maksaa veroissaan vastaanottokeskusten, turvapaikkahakemusten käsittelyn, kielteisten päätösten valituskäsittelyiden ja palautuslentojen kustannukset sekä turvapaikan saaneiden kaiken sosiaaliturvan ties kuinka monen vuoden ajalta. Nykyisin tähän kaikkeen kuluu lähes kaksi miljardia euroa vuodessa.

Suomella on velvollisuus noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, kuten ihmisoikeussopimusta, ja tarjota siksi perusturva kaikille Suomessa asuville. Tämä perusturva voi kuitenkin olla erilainen vakituisesti Suomessa asuville ja niille, joilta puuttuu oleskeluun tarvittava lupa. Perussuomalaiset ovat sitoutuneita kaikkien ihmisten inhimilliseen kohteluun maassamme.

Toisaalta Suomella on perustuslaillinen velvollisuus tarjota turvallisen elämisen mahdollisuus omille kansalaisillaan ja mielestäni tämä velvollisuus menee sen edelle, että päästäsimme Suomeen kenet tahansa, joka tänne haluaa tulla jostakin oman edun tavoittelemisen syystä.

Kansainväliset sopimuksetkaan eivät velvoita Suomea ottamaan vastaan yhtään elintasopakolaista. Elintasopakolainen ei ole pakolainen eikä siirtolainen, vaan laiton maahanmuuttaja. Perussuomalaiset toivottavat siirtolaiset tervetulleeksi Suomeen kartuttumaan valtion verotuloja ja käyttämään hyvinvointiyhteiskuntamme palveluja. Tämä on Perussuomalaisten linja. Se ei ole muuttunut mihinkään puheenjohtajan vaihdoksen vuoksi. Perussuomalaiset ovat sama puolue kuin viime viikollakin. Edelleen köyhän ja syrjäytetyn suomalaisen asialla. Vaikutti siltä, että kun Halla-aho vaati hallitusohjelman noudattamista, perussuomalaiset yritettiin leimata aikaansaavan hallituksen hajottajiksi.

Meillä on myös moraalinen velvollisuus auttaa toisia maita niiden kehityksessä. Perussuomalaiset kannattavat aitoa hyväntekeväisyyttä ja ihmisten valinnanvapautta. Ei sitä, että valtio päättää puolestasi minkä ulkomaan valtionbudjettia sinun verorahoillasi tuetaan. Siksi minäkin lahjoitan säännöllisesti rahaa erään vieraan maan vainottujen ja köyhien auttamiseksi. En haluaisi kertoa tätä, koska se vaikuttaa kerskailulta. Mutta minun täytyy kertoa se siksi, koska tahdon sanoa, että se on osa minun perussuomalaisuuttani. On inhimillisempää auttaa ihmisiä siellä, missä hätä on.

Mika Kivimaa
Kokkola

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.