Mika Kivimaa

Urheiluhalli remontoidaan 2015

Kunnanvaltuusto päätti 9.12.2013 talousarviokäsittelyn yhteydessä remontoida Toholammin urheiluhallin. Remontti tulee tapahtumaan pääosin vuonna 2015, mutta se pitää aloittaa jo ensi vuonna, jotta siihen saadaan valtionapua. Valtionapua voidaan saada muistaakseni 25 % toteutuneista kustannuksista. Valtuusto päätti pienentää korjausbudjettia 400.000 euroa. Sivistyslautakunta on palauttanut jo asian suunnittelulautakunnalle. Nyt suunnittelulautakunnan on nyt otettava huomioon myös kutistunut budjetti. Tämä tarkoittaa turhien terassien karsimista alkuperäisestä suunnitelmasta. Myös kuntosalin laajennus menee jäihin, vaikka se onkin ahdas silloin, kun siellä on useampi ihminen treenaamassa. Urheiluhallia suunnitellaan laajennettavan täten vain matalalla osiolle sen takapuolelta, jonne tulisi urheiluvälinevarasto. Näin ollen itse hallin salin lattiaosiota voidaan leventää hieman nykyisestä jolloin se kelpaa myös sarjatason sählypeleihin.

Valtuuston kokouksessa esitettiin myös sekä koko peruskorjauksesta luopumista että korjauksen toteuttamista ilman nykyisten rakenteiden muuttamista. Kunnan vaikeasta taloustilanteesta huolimatta katsoin, että on järkevää korjata urheiluhalli silloin, kun siihen saa valtionavustusta. Tätä avustusvuoroa Toholampi on kuulemma jo jonottanut useita vuosia. Jonotus pitäisi muutoin aloittaa alusta, jos remonttia ei aloiteta vuonna 2014. Kunnanhallituksen esitys voitti Kivelän Hannun ”säästökorjaus-esityksen” äänin 13-8. Syyt, miksi kannatin peruskorjausta:

  1. Urheiluhallin peruskorjaaminen on selvästi järkevämpää ja halvempaa kuin rakentaa uusi. Uuden rakentamistakin oli väläytelty urheilupiireissä. Kohtuullisen kokoiset muutokset eivät nosta remontin kokonaishintaa huomattavasti siihen nähden mitä se maksaisi ilman väliseinien siirtelyä. Eniten maksaa ilmastoinnin uusiminen.
  2. Liikunta ylläpitää terveyttä. Terveys ja palvelut luovat tyytyväisyyttä asua Lampilla.
  3. Remonttisuunnitelmaa kutistettiin 400.000 eurolla.
  4. Urheiluhallille on runsaasti käyttöä. Sitä tarvitaan paitsi koululiikunnassa, myös monissa juhlissa ja konserttitilaisuuksissa. Vaikka Toholampi onkin varsin pieni kunta, se tarvitsee toisinaan yhden tosi ison tapahtumatilan.

Näin jälkikäteen tunnustan, etten ole kovin hyvin perille urheiluhallin nykyisestä kunnosta, koska itse käytän sitä tosi harvoin. Luotin tässä suhteessa sivistyslautakunnan jäseniin, jotka käsittääkseni on katsovat remontin hyvin tarpeelliseksi. Sitähän on yritetty saada alulle jo useita vuosia sitten.

Mika Kivimaa

 

Tagged on: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.