Mika Kivimaa

Terrorismi ja sen kannattajat

En ole aikaisemmin kirjoittanut mitään terrorismista sen vuoksi, että mielestäni moni muu on jo kommentoinut näitä asioita todella fiksusti. Toiseksi siksi, että en tahdo ”vaahdota” jatkuvasti haittamaahanmuutosta, kuten monet tekevät. Sen asian esillä pitäminen on kuitenkin tärkeää, koska Suomessa on yhä paljon ihmisiä, jotka eivät ymmärrä haittamaahanmuuton ja terrorismin yhteyttä tai eivät tunnusta sitä, vaikka syvällä sisimmässään tietäväkin näiden liittyvät negatiivisesti toisiinsa.

Suomessa tapahtui siis perjantaina 18.8.2017 ensimmäinen ”virallinen” terrori-isku. Pommeja ei onneksi käytetty niin kuin perinteisesti terroristi-iskuihin kuuluu. Uhreja oli siksi vähemmän kuin Myyrmannin pommi-iskussa, joka tapahtui jo vuonna 2002. 17. päivän iskua ei pidä kuitenkaan vähätellä uhrimäärän tai minkään muun syyn vuoksi. Jokainen turhaan kuollut on turhaan kuollut. Tosin kaikki kuolemat – paitsi jotkut niistä jolloin joku on kuollut pelastaakseen toisten henget – ovat turhia.

Tämä terroristi-isku on erityisen merkittävä, koska se on – mediatietojen mukaan – islamistisin motiivein toteutettu. Vuoden 2015 jälkeen eurooppalainen terrorismi on lähes kokonaan ollut islamistista terrorismia. Koska trendi on näin selvä, on typerää terroristi-iskusta kuultuaan lähes ensimmäisenä esittää huolestuneisuuttaan etnisen väkivallan lisääntymisen uhkasta. Nimenomaan, kun tällä tarkoitetaan ei-kantasuomalaiseen väestöön kohdistuvaa väkivaltaa eikä toisinpäin. Näin kuitenkin jotkut Suomen merkittävät poliitikot tekivät.

Päivää aikaisemmin tapahtuneen Barcelonan terroristi-iskun jälkeen islamia vastustavat mielenosoittajat saivat häiriökseen vastamielenosoituksen, joka väitti ”vastustavan rasismia”. On aivan päivän selvää, että jos oikeasti olisi ollut kyse rasisminvastaisesta mielenosoituksesta, se ei ole edellisen vastamielenosoitus. ”Vastamielenosoituksen” aihe oli siis oikeasti islaminuskon puolustaminen tai jopa poliittisen islamismin puolustaminen. Käytännössä toki nämä ovat sama asia, koska islaminuskon pyhä kirja, Koraani kehoittaa väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan ja islamismi pyrkii saavuttamaan poliittisia tavoitteitaan väkivallalla. Koraanissa ei ole Uutta Testamenttia eikä sitä siksi voi millään tavalla perustellusti tulkita lempeällä tavalla.

Tällaisia ”rasisminvastaisia” mielenosoituksia on nähty Suomessakin. Islamin vastustaminen ei tietenkään liity mitenkään rasismiin, koska sillä vastustetaan uskonnollista väkivaltaa eikä mitään etnistä ihmisryhmää, joka kuuluu tiettyyn uskonnolliseen yhteisöön. Monikulttuurisella logiikalla samalla tavoin pitäisi järjestää kiireesti vastamielenosoitus, jos jotkut järjestävät mielenosoituksen kristillisissä yhteisöissä esiintyvää lasten hyväksikäyttöä vastaan. Noin 100 suomalaista meni vieläkin pidemmälle ja he järjestivät Helsingin narikkatorilla 26.8.2017 vastamielenosoituksen terrorismin vastustamista vastaan.

Turun mielipuolisen terroristi-iskun pontimena lienee uskoakseni osittain pettymys turvapaikkahakemuksen hylkäämiseen, eikä vain uskonnollinen sota, jihad. Uskonnoista voi löytää oikeutuksen monenlaisella käyttäytymiselle, kun vain ”oikein” tulkitsee. Hienoa, että paikalta löytyi heti useita rohkeita ihmisiä, jotka halusivat puuttua tilanteeseen eivätkä hyväksyneet tuollaista käyttäytymistä. Samaa asennetta meidän tulee myös soveltaa lastenkasvatuksessa, koulujen välitunneilla, liikennekulttuurissa ynnä muissa arkielämän tilanteissa. Koska vain sillä tavoin voimme luoda turvallisen yhteiskunnan. Poliiseja, järjestyksenvalvojia, esterekkoja tai sääntöjä ja rajoituksia ei koskaan ole varmasti ”tarpeeksi”.

Tämä peräänkuuluttamani asenne ei ole vielä luonut, Perussuomalaisista huolimatta, riittävän suurta poliittista tahtoa estää haitallisen probagandan levittämistä. Islamistisaarnaajia edelleen vierailee ja kukaties asuukin Suomessa. Turvallisuutta voidaan joko lisätä tai heikentää poliittisilla päätöksillä. Kumpikaan ei estä kansalaisia auttamasta pulassa olevia.

Mika Kivimaa (ps)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.