Mika Kivimaa

Silvennoisen väärät väitteet

Ilkka-Pohjalaisessa 1.10.2021 julkaistussa artikkelissa tutkija Oula Silvennoinen esitti näkemyksiään Perussuomalaisista. Löysin tästä lähes aukeaman kokoisesta propagandajutusta 24 väärää väittämää Perussuomalaisista. Koska vääriä väitteitä oli ainakin 24, ajattelin, että kyseinen sanomalehti julkaisisi esittämiäni oikaisuja lyhyen mielipidekirjoituksen muodossa. Olin valitettavasti väärässä ja tätä allaolevaa tekstiä ei Ilkka-Pohjalainen julkaissut.

Olen ollut perussuomalainen vuodesta 2006 lähtien, joten tiedän kyllä miten perussuomalaiset ajattelevat. I-P:n artikkeli oli kuitenkin vuosien saatossa vain yksi artikkeli muiden joukossa, joilla suurelle yleisölle levitetään virheellistä mielikuvaa yhdestä Suomen suurimmasta puolueesta. Palstatilan runsauden puutteen vuoksi en halua tässä toistaa lehdessä esitettyjä väitteitä enkä käsitellä aivan kaikkia virheitä enkä perustella oikaisuja pitkästi. Alla siis oikaisuja vain muutamiin räikeimpiin kohtiin:

Perussuomalaiset käyttävät politiikastaan termiä ”kansallismielinen” kuvaamaan kansallisliberalistista toimintaperiaatetta, joka perustuu suomalaisuuden arvostamiseen eikä se ole peitetermi eikä se ole tarkoituksellisesti epätarkka. Kansallismielisyyttä käytetään erottamaan perussuomalainen politiikka monikansallisista tavoitteista sekä etnisyyteen perustuvasta syrjinnästä.

Perussuomalaiset ovat kiinnostuneita monista eri politiikan sisällöistä ja toivommekin, että muita aloitteitamme nostettaisiin yhtä laajasti mediassa esille kuin nationalismiin liittyviä aiheita, kun puhutaan perussuomalaisesta politiikasta. Näitä ovat esimerkiksi sosiaaliturva, työllisyys, verotus, maanpuolustus, energiantuotanto, maataloustuotanto, teollisuus, kalastus ja metsästys, koulutus, kulttuurituotanto, ym. ym.. Tosiasia kuitenkin on, että näitäkin kaikkia elämänaluita voi – jos kykenee – tarkastella siitä näkökulmasta miten kansallismielinen toimintaperiaate voi vahvistaa näiden alojen kykyä tuottaa hyvinvointia ja vaurautta suomalaisille. Perussuomalaisten kannattajat äänestävät puoluetta juuri sen vuoksi, mitä sen politiikka on, eikä reaktiona monikulttuuriseen ulkopuoliseen uhkaan ja pelkoon. Puolue pyrkii valtaan, mutta ei yksinvaltaan.

Kansallismielinen toimintaperiaate on isänmaallisuutta, jossa ei ole sijaa rasismille. Isänmaallisuus on hyväntekemistä ja rakastamista omassa lähiympäristössään; omassa maassaan. Mielestäni kaikille, etnisyyteen katsomatta pitäisi opettaa isänmaallisuutta. Siitä voisi tehdä jopa koulun oppiaineen. Isänmaallisuus sopii myös Suomen kansalaisuutta vaille oleville. Hekin voivat olla isänmaallisia Suomea kohtaan: suosia suomalaista ja rakastaa maataan. Eipä siis ihme, että perussuomalaisilla on vahvaa kannatusta myös maahanmuuttajien keskuudessa. Perussuomalaiset vastustavat vain haittamaahanmuuttoa. Siksi Suomi ei kohtaisi Iso-Britannian nyt kohtaamaa pula-aikaa edes Perussuomalaisten johdossa, koska PS ei vastusta kategorisesti työperäistä maahanmuuttoa. Meille on tärkeää tiukemmat ehdot kansalaisuuden myöntämiseen ja palkkataso – ei kansalaisten ihonväri tai etnisyys. Kun PS-nuorten johto kiinnittyi etnonationalismiin, puolue lakkautti koko nuorisojärjestön ja perusti uuden, koska etnonationalistiset ajatukset eivät kuulu perussuomalaisuuteen. Hyvinvointivaltion etuudet tulee kuulua kaikille maassa asuville kansalaisille.

Oikeisto-vasemmistojako on alkeellinen tapa ymmärtää arvojen erilaisuutta. Se on kuin väittäisi, että toiset ovat ehdottomasti joko vasemmalla tai oikealla puolellani. Se on hyväksymättömyyttä tunnustaa realiteettejä: Toinen voi olla myös edessäni tai takanani. Perussuomalaiset ovat sivistyksen etulinjassa, josta he usein näkevät toisia selvemmin edestä päin tulevat uhkat ja ongelmat. Termi ”äärioikeistolainen” on ilmeisesti jo alkujaankin virheellinen.

Mika Kivimaa
Vaasa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.