Mika Kivimaa

Perussuomalaisten saavutuksia

Perussuomalaiset ovat nyt olleet runsaan vuoden hallituksessa. Julkikuva on muuttunut, koska nyt varsinkaan ministerit eivät voi moittia hallituskumppaneitaan huonoista päätöksistä. Toisaalta nyt on mahdollisuus itse tehdä hyviä päätöksiä ja niitä onkin saatu paljon aikaan jo vuodessa.

USA:n Irakinsota sai aikaan sekasortoa ja Isis-valtion nousun. Pakolaisvirta Suomeen on tyrehdytetty nyt lähes edellisten vuosien tasolle eli noin 5000 henkilöön vuodessa. Tämä tosin vie vuoden aikaa, koska sisäministeri ei ole perussuomalainen ja pääministeri Sipilän talotarjous sai paljon uutistilaa. Neuvottelemalla saatiin Venäjän puoleinenkin raja pitämään.

Takuueläkettä on korotettu noin 30 euroa. Tieden kunnostusta lisätään. Kaikki omaishoitajat saavat vähintään kaksi vuorokautta vapaata joka kuukausi riippumatta missä kunnassa asuvat. Omais- ja perhehoidon vähimmäispalkkiota nostetaan. Jätevesieasetusta muutetaan niin, että ennen vuotta 2004 rakennettuihin haja-asutusalueiden taloihin ei tarvitse investoida uusia jätevedenpuhdistusjärjestelmiä, lukuunottamatta niitä, jotka sijaitsevat pohjavesialueilla.

Ylen rahoitusta pienennetään ja Yle-vero poistuu noin 300.000 pientuloiselta. Ökyveneille tulee vero. Puoluetukia leikataan. Sitä kukaan muu puolue ei olisi tehnyt, vaan päinvastoin ne halusivat maksaa lisää puoluetukea maakuntavaaleja varten. Metsähallituslakiin saatiin työllisyydenhoitovelvoite mukaan. Kilpailukykysopimus saatiin, vaikkakin melko lattea sellainen.

Ilman perussuomalaisten toimintaa hallituksessa moni asia olisi mennyt pahempaa suuntaan. Sen sijaan, nyt arvonlisäveroa ei nosteta. Ansiotuloverotusta ei kiristetä. Eläkeläisten asumistuen leikkaus torjuttiin. Maataloustukia ei ole leikattu. Varuskuntia ei ole lakkautettu. Vankilaverkostoa ei ole supistettu. Poliisien määrää ei ole vähennetty, vaan se on saanut lisää määrärahoja. Mahdollisen Guggenheimin museon rakentamiseen ei käytetä valtion rahoja. Ulkomaisen työvoiman tarvetarkinta säilyy työlupia myönnettäessä. Yksinyrittäjien asemaa on tarkoitus saada vielä parannettua.

Näiden lisäksi perussuomalaiset kansanedustajat ovat tehneet paljon lakialoitteita, muun muassa rikosseuraamusten koventamiseen liittyen. Kaikki taistelevat vääryyttä vastaan parhaansa tehden. Tahdomme edelleen erota eurosta ja EU:sta, mutta demokraattisesti.

Perussuomalaiset eivät ole pettäneet vaalilupauksiaan. Kaikki vaan ei tapahtu hetkessä. Kaikkia niitä asioita, jotka saatiin PS:n vaaliohjelmasta siirrettyä hallitusohjelmaa toteutetaan parhaillaan. Paljon on jo saavutettu.

Mika Kivimaa (ps)

 

2 thoughts on “Perussuomalaisten saavutuksia

  1. raninenv@gmail.com

    Mutta miksi moottoripyörille vero? On paljon alan harrastajia kuten minä. Meillä usealla on monta pyörää. Yhdellä ajetaan, muita rakennetaan. Nyt joutuisin maksamaan valmistelussa olevan lain mukaan veron neljästä pyörästä. Ei kannata, lyön hanskat tiskiin ja ryhdyn ryyppämään :=). Olen maksanut noista raadoista 200-1000 euroon/kpl. Tulisin maksamaan veroa 100-300 €/kpl jatkossa. Yhteensä siis 4xmp olisi 400-1200 €/vuosi. Moottoripyöräilijät maksavat verot uudesta pyörästä, kuten itse maksoin, polttoaineveron, vakuutusveron, erilaisia rekisteröimismaksuja ja jatkossa kai myös katasastusmaksuja. KYSE ON HARRASTUKSESTA! Nämä eivät ole arkipäivän käytössä olevia välttämättömyyksiä, kuten henkilöauto. Mitä muuta harrastusta rokotetaan valtion toimesta näin? Golfareita, tenniksen pelaajia, jalkapalloilijoita jne. Tehkää tälle jotain, kiitos.

  2. Mika Kivimaa

    Kuten totesit, kyse on harrastuksesta. Samoin on moottoriteholtaan yli 50 hv huviveneiden ja kaikkien mönkijöiden verotuksen osalta. Ajoneuvovero pitäisi mielestäni poistaa ainakin ensimmäisen auton osalta per henkilö. Samoin pitäisi olla moottoripyörien laita. Valtio valitettavasti perii veroja lähes kaikesta mahdollisesta lähteestä, minkä vuoksi on päädytty myös harrastusten verottamiseen. Se on mielestäni parempi kuin välttämättömien kulkuvälineiden omistamisen verottaminen. Sinänsä olen samaa mieltä, että on mahdotonta verottaa eri harrastuksia tasapuolisesti, minkä vuoksi olisi parempi, ettei mitään terveellistä harrastusta verotettaisi ollenkaan (alv:a lukuunottamatta). Köyhällä ei ole varaa harrastaa muuta kuin tiettyjä liikuntamuotoja ja lukemista.

    Kyllä, pitäisi säätää ko. verolait niin, että ettei ammattikäytössä olevia autoja, moottoripyöriä eikä veneitä rasitettaisi ajoneuvoveroilla. Samoin kunkin ensimmäisen auton/moottoripyörän/mopon/skootterin osalta, eikä minkään ajoneuvon, joka on poissa liikennekäytöstä (esim. rakenteilla).

    Mikä hyvänsä tympäiseekin, kuitenkaan ryyppäämään ei kannata ruveta! Se loppujen lopuksi tuhoaa tulevaisuudenuskon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.