Mika Kivimaa

Miksi ikäihmisen kannattaisi äänestää perussuomalaisia?

Eläkeläisten ja eläkeikää lähestyvien ihmisten kannattaa äänestää Perussuomalaista puoluetta, koska perussuomalaiset ovat toistuvasti esittäneet parannuksia ikäihmisten asemaan.

Perussuomalaisten vaaliohjelmaan on kirjattu tavoite jo 10 vuotta eläkeläisten ostovoimaa heikentäneen eläkeindeksin korjaamisesta sekä vaatimus yli 400 000 suomalaista koskevan kansaneläkkeen pohjaosan leikkauksen korjaamisesta. Etenkin pienituloisten eläkeläisten asemaa täytyy parantaa.

Lisäksi perussuomalaiset kannattavat omaishoidontuen käytön laajentamista, sillä omaishoito on yhteiskunnalle edullisin hoitomuoto. Kun nykyiset hallituspuolueet nostivat viime vuonna omaishoidontukea, kävi niin, että elitististen puolueiden hallitsemissa kunnissa kauttaaltaan vähennettiin omaishoidon tuen saajia, koska uuteen velvoitteeseen ei kohdistettu korvamerkittyä määrärahaa. Perussuomalaiset ehdottavat, että omaishoidontuen maksaminen siirretään kunnilta KELA:n vastuulle.

Muita huomioitavia seikkoja:

Emme ole olleet mukana edellisissä hallituksissa, jotka ovat suorastaan kilpailleet, kuka kurjistaan eläkeläisten asemaa eniten. Eduskunta äänesti 10.3.2006 nykyisen eläkeläisiä sortavan eläkeindeksin korjaamisesta, mutta hallituspuolueiden kansanedustajat ja osittain muutkin äänestivät indeksin muuttamista vastaan.

Yksinkertainen laskelma 300 euron korotuksen kustannusvaikutuksesta:
300 e x 400 000 ihmistä = 120 000 000 e = 120 milj.

Kuntakalleusluokan poistaminen vaikuttaa vuodesta 2008 lähtien, mutta vain vähän eikä kaikkien eläkkeisiin. Viimeisen 12 vuoden aikana kansaneläkkeitä on nostettu 12 euroa! Eläkkeiden tarkistaminen vuoden 1993 tasolle vaatisi 143 euron korotusta. (Esko Repo laskenut)

Eläkevaranto on tällä hetkellä noin 109 mrd. euroa ja kasvaa edelleen ja asiantuntijoiden mukaan riittäisi turvaamaan työpalkkakehitystä vastaavan ostovoiman turvaamiseen nykyiselle eläkeläissukupolvelle. Eläkeläisten ansiot jäävät sortavan indeksin vuoksi joka vuosi lähes kolme prosenttia jälkeen työpalkkojen ostovoimasta.

Eläkkeensaajan asumistukea saa yli 170 000 henkilöä. Tämä tarvitsijajoukko vähänisi, jos heidän eläkkeensä nuosisi. Samalla virkamiestyön vähentäminen toisi säästöä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.