Mika Kivimaa

Eläkeindeksi kuntoon!

Pohjalaisen vanhusasioita käsitelleestä paneelista (1.2.2007) ei päätynyt lehteen asti Perussuomalaisten näkemys, että eläkkeiden ostovoimaa vuosi vuodelta nakertava eläkeindeksi pitää korjata. Siksi tahdon kertoa tässä, että Perussuomalaiset tahtovat muuttaa indeksin siten, että 50 % korotuksesta muodostuisi palkkatason nousun mukaa ja 50 % hintatason nousun mukaan. Paneelissa kävi ilmi, että muut puolueet eivät juuri pitäneet nykyistä eläkeindeksiä vakavana ongelmana.

Myös pienimpiä kansaneläkkeitä on syytä nostaa, vaikkakin kansaneläkkeen palauttaminen täysin leikkausta edeltäneelle tasolle, on vaikeaa, sillä se maksaisi ainakin edellisten veronkevennysten verran, noin kolme miljardia euroa. Eläkeläisiä on näet yli miljoona Suomessa. Osa eläkekorotuksista ei silti lisäisi valtionmenoja, koska rahaa säästyisi tällöin yli 170 000 eläkeläiselle maksettavasta asumistuesta.

Suomalaiset eläkeläiset ovat hyvin aktiivisia ja pieneläkeläiseltä ei korotus jäisi hyllynpohjalle, vaan se palautuisi nopeasti suomalaisen elinkeinoelämän käyttöön.

Mika Kivimaa
Vaasa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.