Mika Kivimaa

”Uusi normaali” ja Huhtasaari

M. F. kirjoitti 10.7. Keskipohjanmaassa siitä, mitä hän arveli Laura Huhtasaaren presidentinvaalien vaali-iltana mainitsemalla termillä ”uusi normaali” tarkoittavan. Pitkäaikaisena perussuomalaisten jäsenenä ja Lauran Huhtasaaren lausumiakin seuranneena täytyy sanoa, että pieleen meni arvailut.

Huhtasaari tarkoitti käsittääkseni ”uudella normaalilla” vain sitä, että eurooppalaisessa maassa maahanmuuttokriittinen puolue tai puolueet saavat hyvin merkittäviä kannatuslukemia vaaleissa. Näin kävi Suomen presidentinvaaleissa, sitä ennen Ranskan ja Itävällan presidentin vaaleissa, sekä varsinkin sen jälkeen Italian parlamenttivaaleissa. Mitään muuta, kuten seksuaali-identiteettipolitiikkaan tai uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen liittyvää, Huhtasaari ei sillä tarkoittanut.

Perussuomalainen kansanliike ei ole äärioikeistolainen. Jokainen, joka politiikkaa tarkasti seuraa varmasti jo ymmärtää sen, vaikka valtamedia joskus edelleen leimakirvestä hakkaa. Äärioikeistolaisuuteen kuuluva maahanmuuttovastaisuus ei ole perussuomalaista politiikkaa. Maahanmuuttokriittisyys tarkoittaa sitä, että rasismin pelko ei oikeuta tuhlaamaan miljoonittain verovarojamme ja sitä, että kestävä kehitys vaatii sen, että joidenkin maiden asukkailta täytyy vaatia viisumi ennen kuin heitä voidaan päästää maan rajojen sisäpuolelle. Suomi ei ole vastuullinen ihmisoikeuksien toteutumisesta koko maailmassa – vain omassa maassaan.

Italian uusi maahanmuuttokriittinen hallitus on tehnyt nyt merkittäviä ihmisten tasa-arvoa edistäviä tekoja kieltämällä ihmissalakuljetuksen Välimeren yli Italiaan ja saattamalla uudestaan voimaan Libyan kanssa jo aikaisemmin solmitun palautussopimuksen. Ihmiskaupan lopettaminen salakuljetukseen puuttumalla on ainoa tapa kiinnittää huomio niiden syihin, miksi ihmiset lähtevät kotiseudultaan. Muutoin siltä suljetaan silmät ja omaatuntoa hyvitellään päästämällä minimaalinen määrä elintasopakolaisia Eurooppaan. Vain rikkailla on varaa maksaa salakuljettajille.

Kyselytutkimusten mukaan suomalaisten enemmistö kannattaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamista lähtömaihinsa.

 

Mika Kivimaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.