Mika Kivimaa

Kunta kuntalaisia varten

Perussuomalaiset käyvät vaaleihin muistaen, että kunta on kuntalaisia varten. Kunnille on annettu itsehallinto, jotta se voisi toimia parhaiten kuntalaisten parhaaksi. Ajat ja haasteet muuttuvat, mutta parhaat ratkaisut saadaan aina silloin, kun otetaan paikalliset olosuhteet huomioon.

Toholammin perussuomalaiset kannattavat kunnan aktiivista elinkeinopolitiikkaa, kunhan se tapahtuu avoimesti ja päätökset tehdään todellinen taloudellinen tilanne ymmärtäen. Mikäli kunta tukee kehitysyhtiönsä Toholammin Kehitys Oy:n kautta tai suoraan taaten paikallisten yritysten investointeja, täytyy kunnanvaltuutetuille tarjota laajat ja riittävät tiedot yritystoiminnan nykyisestä taloudellisesta tilasta. Lisäksi sopimukset täytyy tehdä niin, että ne ovat myös kunnalle taloudellisesti kannattavia eikä suoranaista yritystukea itse liiketoiminnan pyörittämiseen. Päätösten kiireellisyys ei ole mikään peruste tyytyä suulliseen selitykseen ilman konkreettisia lukuja. Viisaalla elinkeinopolitiikalla voimme tukea Toholammin työllisyyttä ilman, että sen toiminnan riskien toteutuessa ajaa kunnan talouden vakaviin ongelmiin. On myös syytä pitää mielessä, että ei ole mielekästä, että kunta omistaa suuren määrän teollisuuskiinteistöjä. Siksi kunnan toimiessa rakennuttajana, täytyy olla sopimus siitä, missä ajassa kiinteistön omistus siirtyy yrittäjälle.

Missään kunnassa ei voi olla vain työssäkäyviä veronmaksajia. Niissä on myös lapsia sekä ei-työssäkäyviä veronmaksajia; muun muassa eläkeläisiä, kotiäitejä ja -isiä sekä opiskelijoita. Kunnan pitää olla yhtä lailla heitä varten. Perussuomalaisten mielestä Toholammin lastenhoitopalveluita pitää parantaa, jotta molemmat vanhemmat voivat käydä vaikeuksitta töissä, vaikka heillä ei olisikaan tavanomaista kello 8-16 tehtävää työtä. Muutama perhe on kuulemma vain puutteellisten päivähoitopalvelujen vuoksi muuttanut pois Toholammilta. Meillä ei ole varaa menettää yhtään veronmaksajaa eikä varsinkaan lapsia, sillä koululaitoksemme kärsii jo selvästi lapsipulasta. Varsinkaan kuntaamme työn perässä muuttavilla perheillä ei ole lähellä sosiaalista turvaverkkoa, vaan he joutuvat täysin turvautumaan kunnan tarjoamiin lastenhoitopalveluihin.

Vanhuksia ei pidä pakottaa muuttamaan pois sivukyliltä, mutta heidän halutessaan heille pitää pystyä tarjota mahdollisuus muuttaa keskustaan palveluiden lähelle. Perussuomalaiset tahtovat JYTA-yhteistyön kustannuksista kunnon selvityksen, jotta voitaisiin harkita, minkälainen yhteistyömuoto on tulevaisuudessa kaikkein järkevin.

Toholammin Perussuomalaiset tahtovat säilyttää Toholammin itsenäisenä kuntana, eivätkä kannata pakkoliitoksia. Jos valtio suunnittelee pakkoliitoksia, on syytä miettiä myös liittymistä pohjoiseen päin.

Toholammin perussuomalaisten puolesta,
Mika Kivimaa
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.