Mika Kivimaa

Työkokemus

Miihkali Koljonen, Mustasaari 19.10.2019 – 27.9.2021

Taksinajo, asiakaspalvelu

 • Lisäksi opin: Tuntemaan nimeltä Vaasan katuja ja Mustasaaren teitä. Autosuunnistusta ja reitinvalintaa. Työajan suunnittelua. Asiakaspalvelutaitoja; esimerkiksi tulemaan toimeen epäystävällisen asiakkaan kanssa.

Perhe Kivimaa, Toholampi / Kokkola 2015-2018

kodinhoito, lastenkasvatus, liikuntakasvatus, yksityisopetus

 • Työttömyysaikanani tein satunnaisesti käännös- ja tulkkaustöitä, mutta pääasiassa hoidin kotiani ja lastani. Yhteistyössä päiväkodin kanssa opetin hänet pukemaan ja käyttäytymään ihmisiksi. Lisäksi lähinnä itse opetin hänet ajamaan polkupyörällä, tuntemaan liikennesäännöt, rakentelemaan legoilla, käyttämään ja säästämään rahaa, uimaan, pelaamaan jalkapalloa, laskemaan, kirjoittamaan ja lukemaan. Kokosin myös kiina-suomi-kiina-sanakirjaa ja opiskelin internet-markkinointia.

Kiina-avain, Toholampi 1.6.2013 – 29.6.2014

kääntäminen, tulkkaus ja kielikoulutus: ammatinharjoittaja

 • Lisäksi opin: nettisivujen tekoa, suunnitelmallista markkinointia, itsensä johtamista, verkostoitumisen tärkeydestä, työergonomiasta, ym.

Sykäke Oy, Toholampi 16.1.2012 – 30.5.2013

kirjanpito, palkkahallinto, maksuliikenteen hoito, laskutus, osto- ja myyntireskontrahoito, tilinpäätökset, veroilmoitukset, alv-ilmoitukset, asiakaspalvelu, korvaushakemukset, ym.

 • Lisäksi opin: Pienessä yrityksessä työntekijä voi nauttia monipuolisista työtehtävistä, mutta tehtävien moninaisuus vaatii hyvää priorisointia ja aikatauluttamista. Ylityöt voidaan korvata joustavasti kunhan siitä sovitaan erikseen työtekijöiden kanssa; työaikapankki. Opin myös muuta henkilöstöjohtamisesta.

Leader Snack Factory Oy, Toholampi 13.9.2011 – 3.10. 2011

kiinankielen tulkkaus ja käännös

 • Lisäksi opin: Tulkin on parasta olla vain tulkki eikä suostua apulaisesimiestehtäviin. Silloin, kun ei tiedetä kaikkia puutteita, on syytä varata tarpeeksi aikaa projektin läpiviemiseen, koska kiinalaiset eivät yleisesti ottaen varaudu ennakolta mahdollisiin ongelmiin toisin kuin suomalaiset.

Xinmeida Group, Peking, Kiina 11.1.2011 – 14.4.2011

markkinapaikkatutkimus, tuotevalikoiman kehittäminen, avustaminen vähittäismyyntitoiminnoissa

 • Lisäksi opin: Kauppakeskusten kävijämäärissä on suuria eroja. Ladattava vakioasiakaskortti soveltuu yllättävienkin tuotteiden myyntiin. Näytetuotteiden antaminen ei ole lahjontaa. Tuotteiden myynti lahjatavaraksi on merkittävä osa myyntiä Kiinassa. Jos yrityksen toimisto sijaitsee hyvin korkealla, töihin tullessa pitää kävellä monta porrasta silloin kun hissi rikki. Avotoimistossa on syytä olla kunnon sermit eri työpisteiden välillä äänen eristämiseksi. Opin paljon muutakin!

Suomen pääkonsulaatti, Shanghai, Kiina 21.7.2009 – 4.8.2010

kiinankielen yksityisopetus (osa-aikatyö)

 • Lisäksi opin: Opiskelijan kiinnostuksen ylläpitäminen ja kasvattaminen on erittäin tärkeää oppimistuloksien varmistamiseksi. Kaikki rakennukset Shanghaissa eivät ole talvelle kylmiä.

Isännöinti Hissa Oy, Vaasa 2.1.2008 – 29.2.2008

kirjanpito,  tilinpäätöksen ja budjetoinnin avustaminen, veroilmoitukset, muut isännöintitoimiston työt

 • Lisäksi opin: Työntekijöitä voi palkita myös lahjakortilla.

Powest Oy, Vaasa 4.6.2007 – 28.9.2007

ostoreskontranhoito, maksutiedostojen laatiminen, täsmäytykset, laskujen skannaus

 • Lisäksi opin: Esimies voi huomauttaa virheestä asiallisesti kahden kesken. Työpaikkaruokala on ihana asia.

Staffpoint Oy, Vaasa 21.8.2006 – 28.2.2007

TeliaSoneran postaaliosaston työt

 • Lisäksi opin: Pätevä esimies puuttuu asiallisesti työpaikkakiusaamiseen. Tylsiä työtehtäviä sisältävässä työssä on tarpeen kierrättää työtehtäviä työntekijöiden kesken. Työantajan tarjoamat ilmaiset hedelmät piristävät paljon työpäivää.

Palosaaren Metalli Oy, Mustasaari 29.12.2005 – 20.3.2006

opinnäytetyö: sisältäen tuotekustannuslaskentaa ja ostotoiminnan ratkaisujen analysointia (kustannuslaskennan työaika)

 • Lisäksi opin: Teoriaa ei kannata kirjoittaa ennen kuin tietää tarkasti, mikä on projektin painopistealue.

Silta Oy, Vaasa 24.5.2004 – 6.8.2004

palkanlaskenta, asiakaspalvelu

 •  Lisäksi opin: On parempi, että lähin esimies on töissä samassa rakennuksessa. Toimistohuone, jossa ei ole yhtään ikkunaa on ankea työtila. Työntekijän työaikajousto on ihana asia. Opin tuntemaan Metallialan työehtosopimusta.

Finn Spring Oy, Toholampi 2.1.2001 – 31.7.2001

tuotanto- ja pakkaustyöt

 • Lisäksi opin: Työntekijän kannattaa olla lomalla silloin, kun työnantaja ehdottaa ja töissä silloin, kun työnantaja tarvitsee työvoimaa. Opin myös käyttämään trukkia sekä ymmärtämään liukuhihnatuotannon toimintaa.