Mika Kivimaa

Kuvaus itsestäni

Kuvaus juuristani

Olen syntynyt sunnuntaina, kesällä vuonna 1981. Jo pienestä pitäen minulla oli apunani äiti, isä ja veli, joka on noin vuoden minua vanhempi. Olen kiitollinen, että he kaikki ovat elossa edelleen. Lapsuuteni ja nuoruuteni olen elänyt vanhempieni kanssa Keski-Pohjanmaalla, Tornikosken kylällä, joka kuuluu Toholammin kunnan Sykäräisen talousalueeseen. Asuin kuitenkin Lestijärven puolella kunnan rajaa ja kävin siksi kouluni yläasteeseen asti Lestijärven kunnassa. Lukion kävin Toholammilla ja sen jälkeen olen opiskellut useammalla eri paikkakunnalla. Valmistuin tradenomiksi Vaasan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007.

Vanhempani harjoittivat ennen eläkkeelle jäämistään lypsykarjataloutta eli he olivat maatalousyrittäjiä. Vanhempani ovat olleet varsin kohtuullisesti mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Lapsuuden ja nuoruuden kotini ei ollut varsinaisesti uskonnollinen eikä juurikaan uskovainen. Isältäni olen oppinut ajattelemaan poliittisia asioita monista eri näkökulmista. Kasvatuksessa minulle on mielestäni korostettu erityisesti sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia sekä, että ilman työtä ei ihminen elä.

70 vuotta sitten isoisäni uhrasi elämästään noin neljä vuotta taisteluun maamme valtiollisen itsemääräämisoikeuden puolesta. Se oli olosuhteiden sanelema valinta. Pikkuhiljaa opin ymmärtämään, että kaikki minua edeltävät suomalaiset sukupolvet ovat tehneet äärettömän paljon ja hyvin raskaita työpäiviä, jotta oli luotu niin hyvä ja vapaa yhteiskunta, kuin Suomi silloin oli.

Kuvaus persoonastani

Olen realistinen idealisti, jolla on vahva usko onnistumiseen. Vaatimattomuuteni saa jotkut ihmiset erehtymään ja luulemaan minua ujoksi. Luonteeltani olen rauhallinen, analyyttinen, utelias ja ystävällinen. Olen tupakoimaton enkä juo alkoholia ehtoollisviiniä lukuunottamatta.

Olen myös stoalainen maailmankansalainen. Se tarkoittaa, että pidän olennaisimpina niitä ominaisuuksia, jotka ovat yhteisiä kaikilla maailman ihmisille ja vähemmän olennaisina niitä ominaisuuksia, jotka johtuvat kansallisuudesta tai muusta omasta viiteryhmästäni. Stoalaisen filosofian mukaan hyveellinen ihminen ymmärtää todellisuuden olemuksen ja pyrkii ilmaisemaan sitä toiminnassaan. Uskon Jumalan olemassaoloon.

Minua ei motivoi kilpailu, uhkailu, kiristys tai lahjonta. Minua motivoi uuden oppiminen, säännöt ja järjestys, luottamus sekä positiivinen, avoin ja kannustava ilmapiiri.

Kuvaus päämääristäni

Uskon totuuden, ihmisarvon, ihmisten tasavertaisuuden, suomalaisen työn ja Suomen itsenäisyyden oikeutukseen. Tahdon toimia näiden asioiden puolesta; Tahdon edistää ihmistä kunnioittavaa käytöstä ja virkamieskohtelua, tosiasioiden julkipuhumista ja oikeutta työniloon. Tahdon edistää sitä, että nykyiset taistelut Suomen itsenäisyydestä voitaisiin käydä ilman fyysisiä aseita. Immanuel Kantin mukaan historia ja maantiede ovat orientaatiotieteitä. Molemmat olivat lempiaineitani koulussa. Lisäisin tähän vielä tähtitieteen, joka myös voi opettaa meille oikeaa suhteellisuudentajua. Kun ymmärrämme missä suhteessa tämä hetki, aika tai paikka on muihin, voimme toimia totuudelliselta pohjalta tässä maailmassa. Mottoni on: ”Asenne ratkaisee!” Toinen mottoni on: ”Vaikeat asiat tehdään heti, mahdottomat vievät vähän aikaa”. On sanottu, että poliittisen uudistuksen toteuttamiseen kuluu puoli vuotta, (kansan-)taloudellisen uudistuksen toteuttamiseen kuluu kuusi vuotta ja kulttuurillisen uudistuksen toteuttamiseen kuluu kuusikymmentä vuotta. Uskon, että Suomi uudistuu ja menestyy jatkossakin.

Tahdon edistää myös sitä, että ihmisarvo ja ihmisten tasa-arvoinen kohtelu toteutuisivat kaikkialla maailmassa. Ajattelen, että pystyn edesauttamaan tätä parhaiten henkilökohtaisen yhteiskuntamoraalin kehittämisen kautta. Valtioiden tehtävänä ei ole kasvattaa alamaisia, vaan kasvattaa ihmisiä ylläpitämään ja kehittämään kestävää yhteiskuntakulttuuria. Siihen tarvitaan kansalaisia, sinua ja minua. Jokaisen maan kansalaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.