Mika Kivimaa

Turvapaikanhakijoita ei tarvitse päästää Suomeen

YK:n Geneven pakolaissopimus tai muukaan Suomea sitova kansainvälinen sopimus ei velvoita Suomea vastaanottamaan ainuttakaan turvapaikanhakijaa. Pakolaisiakaan se ei suoraan velvoita ottamaan, mutta esittää toivomuksen, että kaikki valtiot tunnustavat pakolaiskysymyksen humanitäärisen luonteen ja tekisivät kaiken voitavansa estääkseen tämän aiheuttamasta jännityksiä valtioiden välille.

Ilmeisesti osittain tuon jälkimmäisen syyn vuoksi, mutta pääasiassa monikulttuurisuuden väärän hyväksynnän vuoksi Suomen valtio ei ole toteuttanut järkevintä mahdollista politiikkaa 2015 räjähdysmäisesti kasvaneen siirtolaisvirran suhteen. Hallittu siirtolaisuus vaikuttaa yleensä myönteisesti sekä lähtömaahan että vastaanottajamaahan. Tämä pätee siis silloin, kun on kyse laillisesta siirtolaisuudesta. Euroopan niin sanotussa ”pakolaiskriisissä” on sen sijaan kyse laittomasta siirtolaisuudesta eikä pakolaisuudesta. Sanoilla pelaaminen on aivan olennainen osa politiikan tekemistä. Suomessa on ihmisiä, jotka haluavat tuoda Suomeen ulkomaalaisia vain sen vuoksi, että se toisi monikulttuurillista ”rikkautta”. Tämä rikkaus tarkoittaakin ongelmia ja rahanmenoa.

Kaikki pakoonlähteneet eivät ole pakolaisia. YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sotaa tai luonnonkatastrofia pakenevat eivät ole pakolaisia, vaan paon tulee perustua vainoon tai perusteltuun syyhyn pelätä vainotuksi joutumista. Tällaisetkin henkilöt ovat pakolaisia virallisesti vasta sitten, kun heille turvapaikanhakijana on myönnetty pakolaisstatus. Pakolaisaseman voi myöntää valtion viranomaiset tai YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

Koska laiton siirtolaisuus on mainiota bisnestä monille, se lisää myös ihmissalakuljetusta ja muita häikäilemättömiä laittomuuksia. Niidena torjuminen onnistuu parhaitan lopettamalla turvapaikkahakemusten vastaanotto Suomessa. Norja lopetti joulukuussa hakemusten vastaanoton Venäjältä tulevilta ihmisiltä. Tulijat loppuivat pian! Yksinkertaisinta olisi, että Suomi lopettaisi hakemusten vastaanoton kaikilta Suomessa. Silloin viesti olisi myös selkeä Arabimaihin ja Afrikkaan lähetettäväksi. Mukaan selkeä viesti siitä, että tämä ei liity mihinkään uskontoon.

Ehdotan siksi, että Suomi perustaa kaksi turvapaikanhakukeskusta YK:n pakolaisleireihin. Esimerkiksi yksi Turkkiin ja yksi Etiopiaan. Muut oleskelulupa-asiat käsiteltäisiin Suomessa, kuten ennenkin. Näin Suomi voisi ottaa vuosittain vain sen määrän todellisia pakolaisia kuin demokraattisesti valittu eduskunta kulloinkin päättäisi, oli se sitten 30 tai 30.000. Hakemuskäsittelijöiden määrä mitoitettaisiin pakolaiskiintiön mukaan. Pakolaisleireillä voisi järjestää opetusta ja suomenkielentaitoisille antaa etusijan turvapaikkaprosessissa.

Minkään valtion ei tarvitse kohdella ulkomaalaisia yksilöinä silloin, kun he ovat ulkomailla. Kaikki laittomat maahan tunkeutumiset voidaan estää jo ennen maahantuloa inhimillisesti. Suomi ei ole missään vastuussa heistä ulkomailla. Ero Shengen-sopimuksesta lopettaisi spekulaatiot siitä saako rajoja valvoa. Kyllä maailmassa aina hädänalaisia riittää. Apua pitää viedä sinne missä hätä on. Ja tehdä se taloudellisten resurssien rajoissa. Vastaanottokeskusten ylläpito vie Suomen konkurssiin.

Mika Kivimaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.