Mika Kivimaa

Nopeimmin kasvava puolue

Perussuomalaiset ovat Suomen nopeimmin kasvava puolue. Perussuomalaisten saamien äänien lukumäärä kasvoi näissä eduskuntavaaleissa yli 60 %!, ääniosuuden kasvaessa 1,6 %:sta 4,6 %:iin. Myös edellisissä eduskuntavaaleissa puolueen äänimäärä kasvoi yli 60 %. Puolueen jäsenmäärä on ollut viime presidentinvaaleista lähtien ollut huimassa kasvussa, kun taas monen muun puolueen jäsenmäärät ovat laskussa. Tämä kaikki on mielestäni hyvin johdonmukaista, sillä Suomessa on suuri tilaus suomalaisten eduista rehellisesti kiinni pitävällä puolueelle.

Kokoomus voitti pääasiassa puolueisiin pettyneiden työväen äänestäjien passiivisuudesta ja Sauli Niinistön sankarikultista johtuen. RKP sai jopa neljä paikkaa Vaasan piiristä, koska äänestysprosentti oli lähes joka ruotsinkielisissä kunnassa noin 80 % tai sen yli.

Uskon että Perussuomalaisten kannatus kasvaa jatkossa, vaikka uusi hallitus toteuttaisikin osan vaalilupauksistaan. EU-mielinen Kokoomus ei tuo toivoa kaikelle kansalle.

Kristillisdemokraattien vaalilause ”Usko tai älä” ei tehonnut. Sillä, että uskooko äänestäjä puolueen vaikuttavuuteen, on siis väliä. Rohkeita ihmisiä ovat he, jotka uskovat rehellisyyteen ja kasvuun ennen niitä, jotka eivät vielä uskoneet ja jättivät äänestämättä. Jokainen ”hukkaan mennyt” ääni toimii myös rohkaisuna äänestämättä jättäneille puolueen parempaan menestykseen ensi kerralla heidän äänensä avulla.

Siitä huolimatta, että lehdistö joskus vääristelee minunkin sanomisia, tahdon yhä edistää politiikkaa, jossa päätökset ovat hyviä tai sitten selkeitä kompromisseja eikä omista arvoistaan lipsuvaa konsensusta.

Mika Kivimaa
Vaasa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.